De officiële afstand en hoogte voor bij het darten

Darten is in Nederland voornamelijk populair geworden door darter Raymond van Barneveld. De Nederlander uit Den Haag won in het jaar 1998 het Embassy en zorgde met die overwinning dat het darten in Nederland op de kaart kwam te staan. Daardoor hangt er inmiddels bijna in elk café in Nederland wel een dartbord. En weet in Nederland bijna iedereen wel hoe darten werkt. Ook hebben veel Nederlanders in hun huiskamer wel een dartbord hangen. Maar hangen die dartborden wel op de juiste afstand en op de juiste hoogte? Hier vind je de officiële afstand en hoogte voor bij het ophangen van een dartbord.

Afstand dartbord

De afstand bij het ophangen van een dartbord is zeer belangrijk. Van te dicht bij een dartpijl gooien is vaak namelijk te makkelijk. Terwijl een dartpijl van een te verre afstand gooien weer veel te moeilijk is. Terwijl dan de kans ook nog eens aanwezig is dat de dartpijl het dartbord niet eens bereikt. Daarom is 2,73 meter de perfecte afstand om een dartpijl vanaf te gooien. Daarbij bereken je de 2,73 meter niet vanaf de muur, waar je het dartbord aan gaat hangen. Maar de 2,73 meter moet juist berekend worden vanaf de voorkant van het op te hangen dartbord. Al met al klusje wat zo gedaan kan zijn, maar wat wel secuur gedaan moet worden.

Hoogte dartbord

Bij het juist ophangen van een dartbord tegen een muur, of andere achtergrond, is het voornamelijk belangrijk waar het midden van het dartbord zich bevind. Daarbij is de bullseye, wat het kleine rood gekleurde rondje op het dartbord is, altijd het midden van het dartbord. Die bullseye hangt op een hoogte van 1,73 meter vanaf de grond. Dit houdt dus tegelijkertijd in dat het hoogste gedeelte van het dartbord zich een stukje hoger bevindt. En het laagste gedeelte van het dartbord zich een stukje lager bevindt.