Dartbord kopen

Een dartbord bestaat in totaal uit 82 vakjes. Die 82 vakjes zijn verdeeld over vier kleuren. Dat zijn bij de meeste dartborden de kleuren wit, zwart, rood en groen. Echter kunnen die kleuren per dartbord verschillen. Daar heeft voornamelijk de ontwikkelaar van het desbetreffende dartbord inspraak in. Elk vakje op het dartbord heeft een eigen waarden. Waardoor je met drie dartpijlen verschillende waardes kunt gooien. De hoogste waarden wat je met één dartpijl in een dartbord kan gooien is 60 punten. Terwijl de laagste waarden wat je met één dartpijl in een dartbord kunt gooien één punt is. Gooi je de dartpijl buiten de vakjes met een waarden, of sowieso buiten het dartbord, dan krijg je daar geen punten voor.

Dartbord kopen

Bij het kopen van een dartbord zijn een aantal zaken van toepassing. Voornamelijk het soort dartbord wat je wilt gaan kopen is zeer belangrijk om in een vroegtijdig stadium te weten. Zo heb je de normale dartborden, de elektrische dartborden en de kinder dartborden. Daarnaast dien je goed van te voren te bepalen met wat voor een soort dartpijlen je wilt gaan gooien op een dartbord. Dat samen zorgt al voor erg belangrijke informatie bij het kopen van een dartbord. Hieronder vind je per dartbord soort specifieke informatie.

Normaal dartbord kopen

De normale dartborden zijn uiteraard zeer populair omdat die ook bij darttoernooien op televisie gebruikt worden. Dit zijn dus ook de dartborden waar de professionele darters hun dartpijlen op gooien. De normale dartborden worden dan ook veel verkocht en zie je eigenlijk in elk café, en in veel huiskamers, wel hangen. Het normale dartbord is een prima dartbord voor volwassen of voor kinderen die al goed kunnen darten.

Elektrisch dartbord kopen

Ook de elektrische dartborden mogen zeer populair genoemd worden. Een elektrisch dartbord mag je dan wel nooit bij de darttoernooien op televisie zien. En de professionele darters gooien er hun dartpijlen ook niet snel op. Maar het feit dat een elektrisch dartbord automatisch berekent wat je heb gegooid met je dartpijlen. En tevens laat zien wat je nog moet gooien met je dartpijlen. Maakt de elektrische dartborden toch zeer populair bij veel mensen. Een elektrisch dartbord is eigenlijk geschikt voor iedereen, maar voornamelijk volwassen en kinderen die net beginnen met darten kunnen hier mee prima overweg.

Kinder dartbord kopen

Voor kinderen zijn er ook speciale dartborden. Je ziet ze tegenwoordig niet heel vaak meer. Maar heb je een kind in huis lopen die graag wilt darten. Dan is een kinder dartbord daar uitermate geschikt voor. Een kinder dartbord is gemaakt van licht materiaal. En ook de dartpijlen, die er meestal standaard bij worden geleverd, zijn van licht materiaal gemaakt. Op die manier kunnen kinderen er prima mee overweg.