Dartpijlen kopen

Mocht een dartpijl op de juiste manier verbonden zijn dan lijkt het vaak dat een dartpijl maar bestaat uit één deel. Echter bestaat een dartpijl bijna altijd uit vier verschillende gedeeltes. Die gedeeltes hebben ook allemaal een eigen naam. Hieronder een uitleg over elk deel van een dartpijl.

Punt

Het gedeelte van de dartpijl wat als eerste het dartbord raakt, als je er op gooit. De punt van de dartpijl. Bij het gooien van dartpijlen op een normaal dartbord is de punt van de dartpijl gemaakt van metaal. Terwijl bij het gooien van dartpijlen op een elektrisch dartbord de punt van de dartpijl gemaakt is van plastic.

Barrel

De punt van een dartpijl zit altijd ingedraaid in de barrel. De barrel is het gedeelte wat over het algemeen vast wordt gehouden door een darter, en dus los wordt gelaten bij het gooien. De barrels bij de dartpijlen van een normaal dartbord zijn meestal zwaarder dan de barrels van dartpijlen bij een elektrisch dartbord.

Shaft

De barrel van de dartpijl is weer verbonden aan de shaft. Shaften zijn er in verschillende maten en lengtes, en kunnen gezien worden als een soort tussenstukje van een dartpijl. De shaften bij dartpijlen van een normaal dartbord zijn vaak iets zwaarder dan de shaften van de dartpijlen bij een elektrisch dartbord. Een shaft heeft altijd vier kleine gleuven aan de bovenkant, waar het laatste gedeelte van een dartpijl in gaat.

Flight

In de vier kleine gleuven van de shaft word een flight bevestigd. Een flight ziet er per darter bijna altijd anders uit. Zo hebben je ze er dan ook in verschillende kleuren. En daarnaast ook in verschillende maten.

Bovenstaande vier gedeeltes moet een dartpijl opleveren die niet langer is dan 30,5 centimeter. Terwijl het gewicht van een dartpijl niet boven de 50 gram mag komen. Één dartpijl behoord meestal tot een setje van drie stuks. Dat setje bestaat dan uit drie dezelfde dartpijlen. Met een gelijke punt, barrel, shaft en flight.